ee gb

Saare maakonna ettevõtlusuudised - infokiri 20.09.2023

5. oktoobril Thule Kojas konverents "Jäätmed kui ressurss?!"

5. oktoobril kell 12.15 - 17.00 toimub Thule Kojas Saaremaa Ettevõtluspäeva hübriidkonverents "Jäätmed kui ressurss?!". Konverentsil saame ülevaate jäätmemajanduse suurest pildist ja olukorrast kohalikul tasandil, tutvume tugiorganisatsioonide telgitegustega ja ammutame inspiratsiooni Zero Waste kontseptsioonist ning innovaatilisest ettevõtetest. Tasuta konverentsile on võimalik registreeruda 4. oktoobrini 12.00.

Programm ja registreerumine


2. oktoobril veebiseminar "Uue ajast töökultuur ja tööõnn"

2. oktoobril kell 18.00 - 19.30 aset leidev inspireeriv veebiseminar aitab teadvustada ja püüelda enesekujulise eneseteostuse ja motiveeriva töökultuuri poole, mis inspireerib, arendab, vähendab tööstressi ja läbipõlemist, võimaldades olla ise tasakaalukas ja teistele arenguvitamiiniks. Seminari viib läbi Tiina Saar-Veelmaa. Osavõtt on tasuta ning registreerumine kestab 2. oktoobrini kell 12.00.

Lisainfo ja registreerumine


4. oktoobril Zero Waste konverents Pärnus

Pärnumaa Arenduskeskus ja Teeme Ära SA kutsuvad osalema II Eesti Zero Waste konverentsil Pärnus, TÜ Pärnu kolledži hoones, 4. oktoobril 2023. Zero Waste ehk jäätmeteta majandamine on üks neist teemadest, millest tundub, et kõik räägivad, kuid mida paljud tegelikult ei mõista. Konverentsi põnevad ettekanded teevad pildi selgemaks. Piiratud kohtade arvuga konverentsi osalustasu on 25€.

Lisainfo ja registreerumine


"She's Next" kasvuraha programm naisettevõtjatele

Visa globaalne algatus, naisettevõtjatele mõeldud kasvuraha programm "She's Next" ootab kandidaate, kes soovivad ettevõtet uuele tasemele viia. Kahel Eesti ettevõttel on võimalik saada 10 000€ kasvuraha ja aastast personaalset ärinõustamist. Taotluste vastuvõtu viimane päev on 28. september.

Lisainformatsioon


Tootearenduse ja ekspordi edendamise toetus

Avatud on EAS 'i taotlusvoor teenuses, kus väikese ja keskmise suurusega ettevõtetel on võimalik kaasata sihtturu spetsiifikat ja -vajadusi tundvaid eksperte sihtturgudel: Rootsi, Norra, Saksamaa, Jaapan ja Araabia Ühendemiraadid. Teenuse omaosalus on 50%, maksimaalne toetussumma 10 000€. Taotlusvoor on avatud 1. novembrini.

Lisainformatsioon


Turismi digimentorlus koos digitaliseerimise teekaardiga

Turismiettevõtetele suunatud digimentorluse teenuse sisuks on ettevõtte/organisatsiooni digitaliseerimise hetkeolukorra kaardistamine ja tegevuskava väljatöötamine. Teenuse eest tasub EAS 90%, mentorteenuse kasutaja omaosalus on 10%. Teenust saab taotleda jooksvalt 2023. ja 2024. aastal kuni teenuse eelarve täitumiseni. 

Lisainformatsioon


Tehisintellekti otstarbekuse nõustamine

AIRE klubi pakub ettevõtetele AI nõustamisteenust, hinnates ettevõtte võimekuse rakendada tehisintellekti lahendusi. Väikestele ja keskmise suurusega tööstusettevõtetele suunatud teenus on tasuta, kuid läheb ettevõttele kirja VTA (vähese tähtsusega abi) kasutamisena summas 1400 EUR. 

Lisainformatsioon


Konverents: Puit ja toit – kõrgema lisandväärtusega tulevik

Eesti Teadusagentuur ootab 19. oktoobril Tartus toimuvale konverentsile. Tegemist on ressursside väärindamise programmi (ResTA) lõpukonverentsiga, mis jaguneb kahte teemaplokki: puit ja toit.  Registreerumine konverentsile kestab 11. oktoobrini.

Programm ja registreerumine


"Õpi koos Google 'iga" koolitused

Tasuta eestikeelseid veebikoolitusi viivad läbi oma ala eksperdid ja praktikud. Kõik koolitused kestavad 1 tund, millele järgneb 30-minutiline arutelu koolitajaga ning võimalus küsida küsimusi. Esimene koolitus käsitleb Google Business Profile 'i ja toimub juba 20. septembril kell 10.00.

Tutvu lähemalt ja registreeru


EENA kutsub sündmustele

Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon (EENA) korraldab mitmeid veebi ja kontaktsündmuseid, kuhu ootab osalejaid. Muuhulgas näiteks Vestlusaken "Ringamajanduse ärimudelid", veebis 20. septembril; "Muutus algab Sinust: kestlikud valikud ja inspireeriv juhtimine", veebis 8. novembril; lisaks erinevate ettevõtete külastused, töötoad jpm.

Tutvu kalendriga


28. septembril tööandjate infohommik

Töötukassa kutsub tööandjaid 28. oktoobril kell 10.00 veebis toimuvale infohommikule, kus antakse ülevaade teemadest: Hetke tööturu olukord Lääne-Eesti regioonis, Koondamisest tööandjale, Mida silmas pidada, kui pean kollektiivselt koondama?, Töötukassa karjääriteenused. Registreerumine seminarile on avatud 25. septembrini.

Registreeru infohommikule


Veebikoolitus energiasäästmis- ja tootmislahendustest

Veebikoolitus "Energiasäästmis- ja tootmislahendused avalikus sektoris, tööstuses ja ärikinnisvaras" toimub 11. oktoobril avalikule sektorile ja ärikinnisvarale ning 12. oktoobril tootmis- ja tööstusettevõtetele. Esimesed 100 kohta koolitusele on tasuta. Järgnevatele registreerujatele hind 300 € + km.

Lisainfo ja registreerumine

 

eas_yhevarviline_logo_sinine.jpg KYSK-Sisemin_logo_KodYhisk_toetuseks.jpg Logo_rahandusministeerium.jpg EL_Regionaalarengu_Fond_horisontaalne.jpg EL_Sotsiaalfond_horisontaalne_OIGE.jpg Maakondlikud arenduskeskused LEADER_logos_UUS2.png
web by Elixir