ee gb

Saare maakonna ettevõtlusuudised - infokiri 04.05.2023


Veebiseminar: Eesti filmitööstuse võimalik mõju Saare maakonna majandusele

Milline on saarte potentsiaal filmitööstuses? Kas regionaalseid filmifonde on vaja? Mida võib tähendada filmiprojekt kohalikule ettevõtjale? Mida kujutab endast jätkusuutlik ja keskkonnahoidlik filmitootmine? Saarte Filmifond kutsub ettevõtjaid, kohalike omavalitsuste esindajaid ja valdkonna entusiaste 10. mail kell 15.00 - 16.30 toimuvale veebiseminarile.

Lisainformatsioon ja registreerumine


 

Märkame maakonna kaunemaid kodusid

Rahvusliku programmi "Eesti Kaunis Kodu" raames korraldatakse traditsiooniline üleriigilne heakorra- ja kodukaunistamise konkurss tänavu juba 26. korda. Saare maakonna kaunemaid kodusid saab konkursile esitada 4. juunini. Konkursil osalejatele seast valitakse välja parimad, kes esitatakse üleriigilisele tunnustamisele.

Lisainformatsioon ja kandideerimine


 

Reklaamivõimalus siseturismi edendavas eriprojektis „Seikle Eestis“

Saare maakonna ettevõtetel on hea võimalus võtta osa suvisest inspiratsioonirikkast eriprojektist, mis kaasab lugejaid ka läbi aktiivse lugejamängu ning levib perioodil 27. mai kuni 17. august eriväljaandena läbi Eesti Ekspressi ja Delfi. Osalustasu ettevõttele on 200€ + km. Registreerumine on avatud 5. maini.

Lisainformatsioon ja registreerumine


 

Reklaamivõimalus suvises eriväljaandes "Sel aastal puhkan Eestis"

Maakonna turismi- ja meelelahutusettevõtetel on hea võimalus osta soodsatel tingimustel väljaandesse oma tooteid-teenuseid tutvustavat üle-Eestilist reklaami, mis ilmub Postimehe suvises eriväljaandes 6. juunil. Projekti osalustasu on alates 97€+ km. Osalussoovist teatamise tähtaeg on 9. mai.

Lisainformatsioon ja registreerumine


 

Veebiseminar: Reaalmajandus kui digitaalne terviksüsteem

9. mail kell 10.00 - 15.00 leiab aset tasuta veebiseminar, mis annab ülevaate kuidas ettevõtte andmed muuta väärtuslikuks infoks, et vähendada kulu ja suurendada potentsiaalset tulu ning väärtust. Seminar käsitleb teemasid nagu digitaalne tootepass, e-arved, digitaalsed makselahendused, andmepõhine aruandlus jt.

Lisainformatsioon ja registreerumine


 

Reaalajamajanduse äritarkvara lahenduste toetus

12. maini on avatud reaalajamajanduse äritarkvara lahenduste taotlusvoor, mille eesmärk on toetada innovatsiooni arendusena uudse, ettevõtja vajadustele vastava äritarkvara lahenduse ja sellega seotud tarkvaraliste komponentide väljatöötamist. Toetuse maksimaalne summa on 100 000 eurot, omafinantseeringuga 50%.

Tutvu lähemalt


 

Veebiseminar: Ärihalduse ABC ettevõtjale Soomes 

12. mail kell 10.00 - 12.00 leiab aset tasuta eestikeelne veebiseminar, mis on suunatud äritegevuse algfaasis ettevõtjatele ja teistele, kes soovivad Soomes edu tagamiseks areneda raamatupidamise, maksunduse ja ärihalduse valdkonnas.

Lisainformatsioon ja registreerumine


 

Veebiseminar: Kuidas kaitsta oma toote disaini konkurentide eest?

Patendiamet kutsub ettevõtjaid 18. mail kell 10.00 - 11.15 toimuvale veebiseminarile, mis annab ülevaate disainõigustest ning mida sellega saab kaitsta ja kuidas seda enda äris kõige paremini ära kasutada. Tasuta seminari viib läbi patendibüroo Käosaar patendivolink Anneli Kapp.

Registreeru seminarile


 

MTÜ Vöimalus taotlusvooru tähtaeg 1. juuni

Saaremaaga seonduvate kultuuri-, spordi-, noorte- ja muude mittetulunduslike projektide läbiviimist toetava MTÜ Vöimaluse järgmine taotlusvooru tähtaeg on 1. juuni. Organisatsioon tegutseb avalikkuse huvides, eesmärgiga kaasata oma liikmete ja teiste isikute sihttoetusi ja -finantseeringuid ning teha koostööd sarnaste Saaremaa vallas tegutsevate ja samu väärtusi jagavate organisatsioonidega.

Tutvu lähemalt


 

Koolitus: SolidWorks - projekteerimine ja tugevusanalüüs

TalTech Kuressaare Kolledžis toimub 24. - 26. mail tasuta koolitus, mis annab põhiteadmised simulatsioonidest ja tugevusanalüüsist SolidWorksis. Arvutusmeetodeid käsitletakse kõrvuti praktiliste probleemide lahendamisega, pööratakse tähelepanu simulatsioonide puudujääkidele. Kursus sobib algajatele.

Lisainformatsioon ja registreerumine


 

Suursündmuste korraldamise toetus

29. maini on avatud taotlusvoor rahvusvaheliselt huvipakkuvate kultuuri- või spordi suursündmuste toetamiseks. Toetust saab taotleda kolmel järjestikusel aastal toimuvatele sündmustele kolmeks aastaks korraga. Sündmus peab toimuma ühtse programmiga vähemalt kolmel järjestikusel päeval ja tooma väliskülastajaid kolme aasta jooksul kokku väljaspool Tallinna toimuval sündmusel 900. 

Tutvu lähemalt


 

Mängufilmi "Apteeker Melchior: Timuka tütar" Kuressaare erilinastus

15. aprillil toimus Kuressaares, Apollo kinos mängufilmi "Apteeker Melchior: Timuka tütar" erilinastus, mille juhatasid sisse filmitegijad - režissöör Elmo Nüganen ja kaasprodutsent Diana Mikita. Saarlastele teeb filmi eriliseks siinsed äratuntavad võttepaigad ning Saarte Filmifondi poolt väljaantud toetus filmi tootmiseks.

Vaata galeriid


 

Kandidaatide esitamine täiskasvanuhariduse tunnustamise konkursile

23. maini saab esitada kandidaate konkursile tunnustamaks aasta õppijat, õpitegu, koolitajat ja õppijasõbralikku tööandjat. Konkurss leiab aset täiskasvanu õppija nädala raames ning tunnustused jagatakse välja 12. oktoobril täiskasvanuhariduse tänuüritusel.

Tutvu lähemalt


 

Veebiseminar kodukohvikute pidajatele

5. mail kell 10.00 - 12.30 toimub veebiseminar, mille eesmärk on jagada kodukohvikute pidajatele praktilist infot ja kogemuslugusid, et kodukohviku pidamine korraldajale võimalikult sujuvalt, edukalt ja ka kõikidele nõuetele vastavalt läheks. Teemadeks on toiduhügieen, kohvikupidamise korralduslik pool ja gluteenivabad tooted.

Lisainformatsioon ja registreerumine

eas_yhevarviline_logo_sinine.jpg KYSK-Sisemin_logo_KodYhisk_toetuseks.jpg Logo_rahandusministeerium.jpg EL_Regionaalarengu_Fond_horisontaalne.jpg EL_Sotsiaalfond_horisontaalne_OIGE.jpg Maakondlikud arenduskeskused LEADER_logos_UUS2.png
web by Elixir