ee gb

Saare maakonna ettevõtlusuudised - infokiri 10.08.2023

6. septembrini saab esitada kandidaate ettevõtete tunnustamisele

2023. aasta Saare maakonna ettevõtete tunnustamisele saab kandidaate esitada 6. septembrini. 13 erineva kategooria nominendid ja võitjad kuulutatakse välja auhinnatseremoonial oktoobris 2023. Tegemist on kõrgeima kohaliku tunnustusega ettevõtetele ja ettevõtjatele, kelle tegevus on maakondliku heaolu enim mõjutanud.

Kandidaatide esitamine


Kutse messikülastusele Amsterdami

Saare Arenduskeskus korraldab 21. - 23. novembril Free From Food & Health Ingredients messikülastuse Amsterdami. Tegu on unikaalse messiga, mis on mõeldud eelkõige funktsionaalsete toidulisandite ja vitamiinide tootjatele aga muude tervislike toiduainete valmistajatele. Registreerimine on avatud 28. augustini. 

​​​​​​​Lisainformatsioon ja registreerumine


Kutse messikülastusele Münchenisse

Saare Arenduskeskus korraldab 14. - 17. novembril elektroonika sektori ettevõtetele mõeldud külastuse messile Productronica. Mess toimub Saksamaal, Müncheni messikeskuses. Messikülastuse eesmärgiks on tootearendus, uutele turgudele sisenemine ja uued koostöösidemed. Registreerumine on avatud 15. augustini.

Lisainformatsioon ja registreerumine


Selgusid Saare maakonna kaunimad kodud

Juulis kuulutati välja käesoleva aasta Saare maakonna kaunimad kodud. Tiheda konkurentsi seast valiti välja kolm võitjat, kes esitatakse üleriigilisele tunnustamisele “Eesti kaunis kodu 2023”. Maakonda esindavad Kersti ja Andi Vaga talu Pidula külas, Lilian ja Mart Maastiku talu Karala külas, Marilin ja Raivo Heina talu Selgase külas.

Tutvu võitjatega


"Rootsi torpeedo" filmivõtted Sõrve tuletorni juures

Möödunud nädalal leidsid Sõrves aset rahvusvahelise mängufilmi "Rootsi torpeedo" keeruliseimad ja oluliseimad võttepäevad. Saarte Filmifondi poolt toe saanud mängufilm on lugu naisest, maailmakuulsast maratonujujast Sally Bauerist, kes vaatamata eelarvamustele võitles õiguse üle teha seda, mida ta armastas ja soovis üle kõige -ujuda üle La Manche’i väina.

Vaata Saarte Hääle galeriid


Saaremaa on rahvusvaheliselt tunnustatud roheline sihtkoht

Saaremaa sihtkohana läbis juba teist korda rahvusvahelise Green Destinations standardi järgse auditeerimise. Saavutatud 8,8 punktiga on jõutud kuldtasemele, järgmisest ehk plaatinast on veel puudu kõigest 0,2 punkti. Audiitorite hinnangul on Saaremaa kindlasti üks kõige kestlikemaid turismisihtkohti Eestis, kus toimiv looduskaitse ja saarlaste loodushoidlik elulaad on kestlikkuse tugevad alused.

Loe lähemalt


Saaremaa turismiettevõtete hulgas 6 rohemärgise kandjat

Saaremaa turismiettevõtete hulgas on tänaseks 6 Green Key märgikandjat - Päikese puhkemaja, Silbernagel Apartment, Hotell NOSPA, Pidula Wakepark, Saare KEK ja Rannamõisa Viinaköök. Rahvusvaheline ökomärgis tähistab ettevõtte keskkonnahoidlikku ja kestlikku tegutsemisviisi.

Tutvu märgikandjatega üle Eesti


PRIA avas toetustaotluste vastuvõtu

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet avas 9 . augustil taotluste vastuvõtu maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetusele. Toetuse maksimaalne suurus ühe taotleja kohta Eesti maaelu arengukava programmperioodil on 200 000 eurot. Taotluse esitamise viimane tähtaeg on 6. september.

Tutvu tingimustega


Leader 2023. aasta taotlusvoorudest

SKK võtab 11. - 20. septembrini vastu taotlusi meetmetesse 1 ja 2. Meede 1: Ettevõtete konkurentsivõime suurendamine ja ühistegevus - minimaalne taotletav toetus 4000€, maksimaalne taotletav toetus 60000€, toetusmäär max 60%. Meede 2: Elujõuliste kogukondade arendamine ja elukeskkonna parendamine - minimaalne taotletav toetus 4000€, maksimaalne taotletav toetus 30000€, toetusmäär sõltub tegevuse iseloomust, kuid max 90%.

Tutvu lähemalt


Avatud on tootearenduse toetuse taotlusvoor

Avatud on EASi tootearenduse toetuse taotlusvoor, mille suurim toetussumma on 500 000 eurot ettevõtte kohta. Meede toetab töötajate personalikulu, tootearenduseks vajalike teenuste ostmist, materjale ja tarvikuid, seadmete kasutamist. Toetuse osakaal projekti abikõlblikest kuludest on kuni 45% väikeettevõttele, 35% keskmise suurusega ettevõttele ja 25% suurettevõttele.

Tutvu lähemalt


Kasulikke koolitusi ja seminare toidusektori ettevõtetele

Maaelu Edendamise Sihtasutus poolt on toimumas mitmeid põnevaid sündmusi toidusektoris tegutsevatele ettevõtetele. Koolitusi, seminare ja väljasõite jagub nii looma- kui taimekasvatajatele, jahimeestele, toidusektoris alustajatele, meeskondadele ja juhtidele jne. 

Tutvu sündmustega

eas_yhevarviline_logo_sinine.jpg KYSK-Sisemin_logo_KodYhisk_toetuseks.jpg Logo_rahandusministeerium.jpg EL_Regionaalarengu_Fond_horisontaalne.jpg EL_Sotsiaalfond_horisontaalne_OIGE.jpg Maakondlikud arenduskeskused LEADER_logos_UUS2.png
web by Elixir