ee gb

Saare maakonna ettevõtlusuudised - infokiri 30.06.2022


Maaelu mitmekesistamise toetuse infopäeva järelevaatamine

Septembris avaneb taotluste vastuvõtt PRIA maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse taotlusvooru. 25. mail toimus Kuressaares infopäev tutvustamaks kõnealust meedet. 

Järelevaatamine ja lisainformatsioon


Järelevaadatav: Tanel ja digikanad - kuidas nädalaga NFT toel 65 000 EUR kaasata?!

9. juunil toimus veebinar, kus Saaremaa Mahemuna ehk Tanel ja tema digikanad ning ettevõtte Iginium asutaja Reimo rääkisid lugu, kuidas kaasata nädalaga NFT toel 65 000 €. Pooleteist tunnist veebinari saab järele vaadata 10. juulini.

Vaata salvestust


Avaneb korterelamu päikesepaneelide toetuse taotlusvoor

11. juulil avab KredEx korterelamute päikesepaneelide toetuse taotlusvooru. Päikesepaneelide ostuks ja paigalduseks suunatud toetuse eesmärk on soodustada enne 2000. aastat kasutusele võetud korterelamute energiatõhusust ja lokaalse taastuvenergia kasutuselevõttu. 

Tutvu taotlustingimustega


Päikesepaneelide toetuse taotlusvooru infotund korteriühistutele

12. juulil algusega kell 15.00 korraldab Eesti Korteriühistute Liit korraldab päikesepaneelide toetuse taotlusvooru infotunni Zoomis.Tutvustamisel on toetuse taotlemise tingimused ning vastatakse korteriühistute küsimustele. 

Lisainformatsioon


Vabaühenduste 2022. aasta arenguhüppe taotlusvoor

15. septembrini avatud taotlusvoorust saab küsida toetust tegevusteks, mis tõstavad taotleja või tema sihtrühma kuuluvate vabaühenduste võimekust oma põhikirjalisi ja avalikest huvidest lähtuvaid eesmärke saavutada.

Tutvu tingimustega


Starditoetuse meetme sulgumine

Riigi Tugiteenuste Keskus sulgeb alustavatele ettevõtjatele suunatud starditoetuse taotlemise hiljemalt 31.08.2022 seoses meetme rahaliste vahendite lõppemisega. Saare Arenduskeskus jätkab nõustamisteenuse pakkumist senisel kujul ning toetab ettevõtlikkuse teadliku kasvatamise sündmuste korraldamise abil piirkondliku ettevõtluskeskkonna ja kogukondade arengut.

Tutvu meetmega


Toidusektori ettevõtetele suunatud õppereisid

PRIA ja Maaeluministeerium koos Marketingi Instituudiga kutsuvad toidusektori ettevõtteid programmi "Ekspordivägi" raames toimuvatele õppereisidele. Sügisel leiab aset kahepäevane õppereis Lõuna-Eestisse ja neli päeva kestev õppereis Leetu.

Õppereis “Innovatsioon, tootearendus ja teaduskoostöö toidutööstuses” 14. -15. septembril Lõuna-Eestisse

Õppereis Leetu ja messile “Made in Lithuania 2022” 5.- 8. oktoobril


Kohalike teenuste kvaliteediga üllatavad nii suured kui ka väiksemad omavalitsused

Omavalitsuste 2021. aasta teenustasemete tulemused peegeldavad kohalike teenuste olukorda Eesti eri paigus. Erinevates kategooriates paistavad üldjuhul silma suuremad linnad ja vallad, ent leidub ka väiksemaid omavalitsusi, kes mõnes valdkonnas väga heal tasemel teenuseid pakuvad.

Loe lähemalt


Maakondade turvalisuse nõukogude parima praktika kogumik 2021

Koostöös kõikide maakondade turvalisuse nõukogude ja Siseministeeriumiga on kokku pandud 2016-2021 aastate parimate praktikate kogumik. Kogumikus on iga maakonna turvalisuse nõukogu poolt lisatud tegevused mis on olnud kõige mõjusamad, süsteemsemad ning millega on toimunud hoiakute muutus.

Saaremaa valla parimad praktikad


Vaimse tervise hoidmine töökohal – nii inimlikult kui ka majanduslikult kasulik tegevus

Kevadel arutati Hea Kodaniku klubis vaimse tervise üle. Anna-Kaisa Oidermaa MTÜst Peaasi tegi räägitust kokkuvõtte ning jagab vabaühendustele tegevuskava, mille abil vaimne heaolu igas organisatsioonis esikohale tuua.

Loe lähemalt


Saaremaa ja väikesaared teleekraanil ja leheveerul

Lähikuudel on Saaremaa ja lähikondsed saared olnud mitmetel kordadel teleekraanidel ja leheveergudel näitamaks oma parimaid külgi - olgu selleks siis meretööstus, maitsvad toidud, põnevad seiklused või lõõgastav keskkond.

Meelelahutussaade "Dolce Vita" 1. osa

Meelelahutussaade "Dolce Vita" 2. osa

Seikluslik keskkonnasaade "Jälg" Saaremaal

Delfi Reisijuht Saaremaal

"Seikle Eestis" reisiblogi Saaremaast

eas_yhevarviline_logo_sinine.jpg KYSK-Sisemin_logo_KodYhisk_toetuseks.jpg Logo_rahandusministeerium.jpg EL_Regionaalarengu_Fond_horisontaalne.jpg EL_Sotsiaalfond_horisontaalne_OIGE.jpg Maakondlikud arenduskeskused LEADER_logos_UUS2.png
web by Elixir